Субота, 18.05.2024,07:34:20  
Новини
Поспілкуємося ?
Наш опрос
Хотіли б ви побувати в Шульгинці?
Всього відповідей: 102
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
 Байдівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Наша кнопка

Головна » 2012 » Березень » 25 » Як створювалася соц.сітка "Вконтакте"
18:06:21
Як створювалася соц.сітка "Вконтакте"
Легендарний соціальний-вебсервіс "Facebook" був заснований в 2004 році, метою його створення було єдине - для всіх учнів студентів Університету Гарварда надати зручний засіб для широкого спілкування.
Через деякий час сервіс розширив свої можливості, чому стало доказ те, що тепер і іншим Бостонському університеті була надана можливість спілкування через Internet. Ще трохи пізніше коло спілкування розширився ще більше, і в підсумку, справа дійшла до того, що надана можливість спілкування один з одним всім користувачам, яким вже виповнилося тринадцять років і які мають зареєстрований електронний ящик. Нічим іншим, як копією названого вище сервісу "Facebook", стала офіційна російськомовна версія "Вконтакте".
Постовий: Створи і свій будівельний бізнес починаючи з анкер клина
Спочатку історія російськомовного сайту "Вконтакте", як ми знаємо, йшла по тому ж шляху. Тільки для студентів Санкт-Петербурзького державного університету була надана можливість спілкуватися віртуально. Перші числа 2006 року були ознаменовані початком роботи Альфа-версії сайту "Вконтакте". Через деякий час, всього лише через чотири роки, саме в середині 2010 року, адміністрацією сайту "Вконтакте" були оголошені приголомшуючі цифри офіційно зареєстрованих учасників мережі, загальна кількість їх склало 75 мільйонів. Первісна задумка зробити соціальну мережу "Вконтакте" як спілкування між студентами цьогоуніверситету таким чином "провалилася", і потім вилилася для всього російськомовного, російськомовного Internet в універсальний спосіб спілкування, причому вік, соціальний стан або ж ідеологічні погляди абсолютно ніякої ролі тут не грають.
1 жовтня 2006 вважається офіційно встановленої датою початку роботи соціальної мережі "Вконтакте". Саме в цей день Товариством з обмеженою відповідальністю сталася реєстрація доменного імені "vkontakte.ru". У ті часи сайт ще не був доступний абсолютно всім, тільки обрані - студенти СПБГУ, причому, які були запрошені для спілкування і були зареєстровані, могли користуватися послугами соціальної мережі. При реєстрації на сайті завжди необхідно вказувати свої справжні ім'я та прізвище, а не «леви» дані. Власником проекту став Павло Дуров, у якого популярність почала зростати дуже швидкими темпами, і на сьогоднішній день це, загалом-то, вже укорінена знаменита особистість. Через буквально місяць, може трошки більше, адміністрацією сайту приймається рішення, реєстрацію для всіх учасників мережі "Вконтакте" зробити вільною з відкритим доступом на сайт.
Дочірня компанія "Alexa Internet" - "Amazon.com", діяльність якої полягає в аналізі відвідуваності користувачами сайтів в глобальній мережі і відомої пошукової системи "Gоogle", заявила, що відвідуваність сайту "Вконтакте" в мережі Рунета вивела сервіс на почесне друге місце. Перша позиція займається не менш відомої пошуковою системою "Яндекс". Є ще одна соціальна мережа, яка є потужним конкурентом сайту "Вконтакте" - це соціальна мережа "Однокласники". Проте ж, мало того, що на початку 2009 року конкурент був повалений, сайт "Вконтакте" посиленими темпами продовжує збільшуватися, в плані кількості зареєстрованих користувачів і розвитку.
Велику бурю різних емоцій і розмов, всіляких чуток і пліток викликало те, що тривалий період часу власники соціальної мережі "Вконтакте" намагалися залишатися в тіні. І на сьогоднішній день існує найбільш популярний слух про те, що "Вконтакте" є власністю російських спецслужб - ФСБ . А метою для створення такого сайту повинна була стати можливість здійснювати повний контроль за всіма його учасниками, і можливість ведення неофіційною стеження. Ще в 2007 році Павлом Дуровим було зроблено заяву-спростування, однак і після цього нічого не змінилося, і до сих пір такий слух активно розвивається.
Єдиний державний реєстр юридичних осіб Російської Федерації володіє цікавою інформацією про те, що доменне ім'я "ВКонтакте.ру", зареєстровано на Товариство з обмеженою відповідальністю "Вконтакте". А це означає те, що офіційним власником сайту і правом власності в 2007 році на сайт володіли відразу кілька людей.
У прославленого, як самого скандального російського підприємця, власника грального холдингу "Конті Груп", мецената, Михайла Мірілашвілі, який є також і власником подвійного громадянства - Росії та Ізраїлю, є син В'ячеслав Мірілашвілі. Саме синові і належить більша частина проекту "Вконтакте" - шістдесят відсотків, сам Михайло володіє всього лише десятьма відсотками, відомому Павлу Дурову двадцять відсотків, а виконавчому директору "Вконтакте" Льву Левієва, всього лише десять відсотків.
Ще в 2008 році була написана замітка про те, що сто відсотків соціальної мережі "Вконтакте" вже знаходяться у володінні офшору "Doraview Limited", який зареєстрований на Британських Віргінських островах. Інформації про те, хто ж насправді є акціонером офшору, і на яких умовах немає, точніше її просто-напросто не розголошують.
Самою останньою інформацією про те, хто ж володіє соціальною мережею, стала заява Михайла Равдонікаса, координатора зі зв'язків з громадськістю "Digital Sky Technology", фонду російської інвестиційної компанії, що оперує на ринку Internet-сервісів, яка є головним інвестором соціальної мережі. Друкованої газетою "Ведомости ", провідним незалежним виданням, на своїх сторінках були опубліковані прізвища, які контролюють фонд" Digital Sky Technology ". Ними стали колишній керівник групи" Менатеп "Юрій Мільнер, і виконавчий директор компанії" NCH Advisors ", що управляє інвестиційними фондами, Григорій Фігнер. Надалі друкованим виданням, не відкриваючи своїх джерел інформації, було зроблено припущення про те, що справжній склад власників найбільшої російськомовної соціальної мережі "Вконтакте" насправді постійно видозмінюється.

Інформацію взято з сайту http://maxvk.ru

Категорія: Позитив | Переглядів: 591 | Додав: mr_webmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]