Субота, 04.05.2024,19:37:18  
Новини
Поспілкуємося ?
Наш опрос
Хотіли б ви побувати в Шульгинці?
Всього відповідей: 102
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Друзі сайту
 Байдівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Наша кнопка

Спортивна Шульгинка

У селі Шульгинка спорт є досить розвиненим. У цьому напрямку ми можемо посперечатися будь з ким. Великий внесок у розвиток спортивного життя роблять наші вчителі фізичної культури. Адже без передачі їхнього досвіду, їхніх навичок і вмінь — майбутнього в спорті Шульгинки просто б не було. Так, у нас в шкільному спортзалі, проводяться різні тренування(з волейболу, з греко-римської боротьби), проводяться різноманітні спортивні змагання( "Ну мо хлопці”, естафетні змагання тощо.).
В літню пору року, багато жителів нашого села, а інколи й жителів інших сіл, можна побачити на Шульгинському стадіоні(на футбольному полі чи то на "спортивному містечку”.).
Восени, у день заснування нашого села, стало традиційним проведення кубкового чемпіонату з футболу, який так і називається "Кубок Шульгинки”.
Кожного року наше село бере участь у традиційних спортивних змаганнях — так званих "Сільських іграх”. В цих змаганнях люди різних вікових категорій з задоволенням беруть участь і мають змогу проявити себе в шахах, футболі, волейболі, легкій атлетиці, перетягуванні канату, арм-реслінгу тощо.
Ніякі змагання, з будь-якого виду спорту, не проходять без участі наших жителів, чи то це школярі, чи то це уже більш досвідчене покоління. І найбільш головне і приємне є те, що наші спортсмени майже завжди займають призові місця.


Шульгинський футбол




В селі Шульгинка дуже розвинений футбол. Але це не дивно, адже футбол є спортом номер один у світі.
В Шульгинці є дві футбольні команди. В одній команді більш досвідчені гравці, в склад іншої команди входять менш досвідчені гравці, але вони аж ніяк не поступаються бажанням грати в футбол іншій команді.
Обидві команди беруть участь у змаганнях чемпіонату Старобільського р-ну з футболу. Майже завжди наші команди стають призерами даного чемпіонату. Також, наші хлопці завжди беруть участь у різних кубкових змаганнях. Чемпіонат р-ну складається з двох кіл. Перше починається в кінці травня і триває як правило до кінця липня. Потім настає двох тижнева перерва, де футболісти можуть відпочити від напруженого чемпіонату. Друге коло починається в середині серпня і триває до середини жовтня, або в зв’язку з кубковими змаганнями може тривати і до листопада.
Також наша футбольна команда взимку кожного року бере участь у змаганнях з міні-футболу, які проходять в Старобільському спортивному залі «ДЮСШ».
За кілька тижнів до початку будь-якого чемпіонату учасники нашої команди наполегливо тренуються. Кожного дня в літню пору року на Шульгинському стадіоні з 18:00 до 20:00 можна побачити як наші хлопці тренуються.

Волейбол



В Шульгинській ЗОШ учні всебічно розвинені. Вони не тільки добре навчаються , а ще й займаються різними цікавими позашкільними видами діяльності. Одним з них є волейбол. І це не дивно, бо цей вид спорту розвиває не тільки фізичні вміння дітей, а й увагу, розвиваються комунікабельні навички. І взагалі, ця гра зближує. Так, хлопці мають можливість познущатись над дівчатами:вони їх зачіпають, залицяються до них. Є багато прикладів, коли таким чином створювались ідеальні пари. 
Учні нашої школи дуже спортивні та цілеспрямовані. Адже для того щоб грати й вигравати потрібно наполегливо працювати. Тренуються наші юні спортсмени на уроках фізичної культури, які проводять наші вчителі – Петренко Микола Володимирович та Халієв Юрій Миколайович відвідують тренування, які проходять в Шульгинській ЗОШ о 17:00 два рази на тиждень. Тренування проходять по вівторкам та четвергам. В ці дні у шкільному спортзалі можна побачити не тільки наших учнів, а й багато інших любителів цієї цікавої гри різних вікових категорій відвідують тренування з волейболу. 
Кожного року учні Шульгинської ЗОШ беруть участь у районних змаганнях з волейболу, які проходять у Старобільському спортивному 
залі "ДЮСШ”. Наша команда завжди стає призером цих змагань.
 
Греко-римська боротьба
 
 

 
В Шульгинській ЗОШ хлопці – найсильніші. І це не дивно, бо вони займаються греко-римською боротьбою. Цей вид спорту розвиває у хлопців силу, витривалість, мужність, сприяє вихованню волі.
Тренуються наші спортсмени тричі на тиждень в позашкільний час. Тренування проходять в школі. На тренуваннях юнаки вивчають техніку боротьби, прийоми, вчаться діяти в боротьбі: володіти своїм тілом і керувати тілом супротивника.
Наші спортсмени найталановитіші, з кожним тренуванням у них росте майстерність у боротьбі. І це ми бачимо на їх досягненнях у спорті.
Кожного року вони приймають участь у змаганнях з греко-римської боротьби, в яких завжди займають призові місця. Вони брали участь не тільки в районних, а й в обласних змаганнях.